ישנם לא מעט מנהגים ביהדות אשר קשורים לכניסת השבת וההכנות הרבות אשר כרוכות במנהגים אלו. החל מהכנת סעודת השבת, דרך הדלקת נרות השבת ועד ברכת הקידוש אשר נאמרת סביב השולחן בערב שבת. מעל כל המנהגים השונים, ישנם גם מאכלים שונים שקשורים לשבת. בין אם בשל העובדה שמדובר במאכלים אשר מכינים בבית כל שבת, ובין אם מדובר בעובדה שמדובר במאכלים שנקשרים באופן הדוק עם קבלת השבת. ומעל לכל אלה, עומדת כמובן החלה המפורסמת, עליה ניתן לברך גם בעת ההכנה, וגם בעת קבלת השבת.
מגשי חלה לשבת – מה צריך לדעת
כשזה נוגע למגשי חלה לשבת – אין שום מניעה הלכתית שמונעת ממכם לבחור את מגש החלה המתאים ביותר עבורכם. עם זאת, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור מגש חלה לשבת.
-
חשבו על העיצוב – כשאתם באים לבחור מגש חלה לשבת, חשוב לחשוב לא רק על העיצוב של המגש שבחרתם, אלא גם על העיצוב הכללי של שולחן השבת שלכם. התאימו את העיצוב של מגש החלה לעיצוב של שולחן השבת שלכם, או השתמשו במגש החלה כדי לשדרג את העיצוב הנוכחי.
-
חשבו על האחסון – בסופו של יום, למגש חלת השבת שלכם יש שימוש מאוד ייעודי וספציפי. לכן, חשוב לבחור מגש חלה שתוכלו לאחסן בצורה פשוטה, יעילה ונוחה במהלך שאר ימות השבוע.
- חשבו על התקציב – ישנו מגוון רחב של מגשי חלות לשבת בשוק שנעים במחירים שונים. כשאתם באים לרכוש מגש חלה לשבת, חשבו על התקציב שלכם וכמה אתם מוכנים להשקיע במגש החלה שלכם כשהמטרה היא כמובן לרכוש מגש חלה לשבת שיחזיק לטווח הארוך.
החלה – מנהגים בולטים ביהדות
את הקשר בין החלה המפורסמת לבין היהדות ואת החשיבות של החלה במנהגים שונים ביהדות לא ניתן להכחיש או לנתק. מדובר באחד המאכלים היהודים החשובים ביותר, שכן על פי ההלכה, אפילו בעת ההכנה, יכולה האישה לבקש ברכות וסגולות שונות מה'. למעשה, הכנת החלה נתפסת כאקט של שמירה על המשפחה ובאי הבית.
כמובן שזה לא המנהג היחיד שקשור לחלות, כשהמפורסם ביניהם הוא כמובן מנהג הפרשת חלה. מקור המנהג, הוא בתקופת בית המקדש, אם כי כיום, נוטים לערוך הפרשת חלה עבור מגוון רחב של אירועים שונים, כדי להעניק סגולה לפריון, מציאת בן זוג, כלה לפני חתונתה ועוד. הפרשת חלה הפכה עם השנים לאחד הטקסים הנפוצים ביותר, שבו נשים מתאספות יחדיו על מנת לקיים את המצווה.
מעל הכל, לא ניתן להתעלם מתפקידה של החלה בשולחן השבת, כאשר היא שוכבת על מגש חלה מהודר ומכוסה במפית, מברכים –
"ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם המוציא לחם מן הארץ".
לאחר מכן בוצעים את החלה ומעבירים את הפיסות השונות בין יושבי השולחן. המטרה במנהג זה היא להזכיר את השפע הקיים בחלה.